EFESTIVAL 2008

Két innovatív fejlesztésünk is díjat nyert az eFestival 2008-as megmérettetésén. Az „Útravaló” egy közlekedésbiztonságra oktató, interaktív filmsorozat, a „Ketten a Web kettőn” smeretterjesztő tananyag pedig az internet második generációs szolgáltatásait mutatja be! Részletekért kattintson a Tananyagfejlesztés menüpontra!

Az „Útravaló” egy közlekedésbiztonságra oktató, interaktív filmsorozat, amely az Eduweb Multimédia Zrt. és a Private Moon Studios közös produkciójában készült. A KHEM megbízásából készített három film a 7-11 éves, a 12-15 éves és a 16-18 éves korosztály számára dolgoz fel közlekedésbiztonsági ismereteket. Az egyes történetek interaktív pontokat tartalmaznak, ahol a néző

a főszereplő szemszögéből, úgynevezett belső panoráma nézetben mérheti fel környezetét és szerezhet abból információkat és utalásokat a felkínált rejtvény vagy helyzet megoldásához. A néző döntései és megoldásai határozzák meg a film folytatását, a rejtvényeket követő verziófilmek a helyes illetve helytelen választások esetleges következményeit mutatják be, erősítve a nézőben a felismerést, hogy mindenkori döntéseink cselekvéseink a közlekedésben kihatnak nem csak a magunk, de mások biztonságára is.

Mi az a Web 2.0? Erre több választ találunk az interneten keresgélve. Másik lehetőség, ha megnézzük és játszunk egyet a Puskás Tivadar Közalapítvány megbízásából készült „Ketten a Web kettőn” című ismeretterjesztő tananyaggal. Célja az internet második generációs szolgáltatásainak bemutatása az alap vagy akár haladó ismeretekkel rendelkező felhasználóknak. A népszerű web 2.0-ás alkalmazások bemutatása egy pár, Máté és Dóri történetén keresztül történik, amelyben valós életcéljaik eléréséhez használják az online szolgáltatásokat. Máté a veterán autók rajongója és szeretne egyet felújítani magának, míg Dórit az idegenvezetés érdekli és egy saját vállalkozást igyekszik elindítani. A főszereplők fogadást kötnek, hogy melyikük képes előbb álmait megvalósítani úgy, hogy ehhez a webet hívják segítségül. Máté és Dóri maguk mutatják be interaktív videókon keresztül, mit és hogyan alkalmaztak munkájuk során, miközben a tananyag felhasználóit is aktívan bevonják a különböző szolgáltatások használatába.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLAT

info@eduweb.hu

Minden jog fenntartva! 2018. Eduweb Multimédia Zrt.