TANANYAGFEJLESZTÉS

Módszertani koncepcióinkat és azok technológiai megvalósítását mindig az aktuális képzési igényhez, a célcsoporthoz és a tanulási igényekhez igazítjuk, legyen szó akár vállalati tananyagról, kreatív, ötletes ismeretterjesztő tartalmak előállításáról, vagy akár szoftveroktató videók és szimulációk fejlesztéséről.

MEGOLDÁSAINK

ÚTRAVALÓ

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium megbízásából, a Private Moon Studios-zal közös produkcióban készítettük azt a közlekedésbiztonsági oktató filmsorozatot, amely „Útravaló” címen került a magyarországi iskolákba, segítve a pedagógusok és szakoktatók munkáját.
A három korosztály (7-10, 11-15, 16-18) számára készített 3D animációs és élőszereplős kisfilmek mindegyike azonos koncepcióra épül: az egyes epizódok interaktív pontokat tartalmaznak, ahol a főszereplő szemszögéből, ún. belső nézetből mérhetjük fel a panorámaképekben előtáruló környezetet. Itt különféle információkat és utalásokat szerezhetünk, amelyek segítenek egy-egy rejtvény, fejtörő megoldásában. Az így hozott döntések határozzák meg a történet folytatását – a rejtvényeket követő verziófilmek a helyes, illetve helytelen választások következményeit mutatják be.

A tananyag 2008-ban az eFesztival „Közérthető eLearning” különdíját nyerte el.

EDUTAINMENT

EDUSIM

A szoftver tematikáját működési logikája és a leképezett folyamatok mentén állítjuk össze

A tananyag három szinten tárgyalja az adott folyamatot:
Rövid szöveges összefoglaló a folyamatról és annak működési logikájáról
Narrált videó a folyamat egyes lépéseiről
Interaktív szimuláció, amelyben a felhasználó szimulált környezetben gyakorolja a folyamat kivitelezését lépésről-lépésre

Az önellenőrzésre szolgáló tesztek szintén interaktív szimulációk, nem pedig feleletválasztós tesztek – így ténylegesen azt teszteljük, ami a cél: a szoftver használatának tudását!

Ezeket az elveket bármilyen szoftver esetében alkalmazzuk, a hatékonyságáról pedig győződjön meg személyesen!

Megnézem!

SZOFTVERSZIMULÁCIÓ

NEW WAY OF WORKING

Ennek a váltásnak az előkészítéséhez hívtak segítségül bennünket, és született meg egy 4 részből álló interaktív képregény a munkavállalók részére. Péter, a főhős, számos kihíváson keresztül élheti meg a változás tényleges velejáróit: a rugalmas időbeosztást, a munka helyszínének megválasztását, a hatékonyság átlátható folyamatait, illetve a megújulás és folyamatos tanulás nélkülözhetetlenségét.
Mindezt minijátékokkal és döntési helyzetekkel fűszerezve, a bevált profi narrációval és zenei aláfestéssel kerekre zárva adtuk át megbízónknak 2009 első negyedévében.

KÉPREGÉNY

KETTEN A WEBKETTŐN

A web 2.0-ás alkalmazások használatát a két főszereplő, Máté és Dóri történetén keresztül ismerhetjük meg, akik álmaik megvalósításához hívják segítségül a 2. generációs webes alkalmazásokat. Az egyes alkalmazásokat interaktív videók mutatják be, és a létrehozott tartalmakat a valóságban is megtalálhatjuk és használhatjuk, legyen szó egy könyvjelzőgyűjteményről vagy Máté blogjáról.

A tananyag bárki számára ingyenesen hozzáférhető – ismeretterjesztő céllal készült. 2008-ban az eFesztival „eLearning” kategóriájában díjat nyert.

ISMERETTERJESZTÉS

FELTALÁLT SZER-ELEM

A tanulónak a történet egy pontján átadjuk az irányítást, és a főszereplő szemszögéből kell segítenie a találmány rekonstrukciójában. A négy oltalmi formát négy minijáték szimbolizálja, amelyek megoldása vezet a játék végkifejletéhez.
A tanulónak a történet egy pontján átadjuk az irányítást, és a főszereplő szemszögéből kell segítenie a találmány rekonstrukciójában. A négy oltalmi formát négy minijáték

szimbolizálja, amelyek megoldása vezet a játék végkifejletéhez.
A játék bárki számára ingyenesen hozzáférhető – ismeretterjesztő céllal készült.2007- ben az eFesztival „Interaktív történetmesélés”
kategóriájában díjat nyert.

JÁTÉK

KAPCSOLAT

info@eduweb.hu

Minden jog fenntartva! 2018. Eduweb Multimédia Zrt.