EFESTIVAL 2007

A “Feltalált szer-elem” játék célja a szellemi tulajdonvédelem, azon belül is az innovatív megoldások üzleti oltalmazásának alapszintű bemutatása a tizenéves fiatalok számára, elsősorban az általános iskolai felső tagozatos és a középiskolás diákoknak. 2007-ben elnyerte az eFestival díját.

A “Feltalált szer-elem” játék célja a szellemi tulajdonvédelem, azon belül is az innovatív megoldások üzleti oltalmazásának alapszintű bemutatása a tizenéves fiatalok számára, elsősorban az általános iskolai felső tagozatos és a középiskolás diákoknak. A játék megvalósítását az ösztönözte, hogy a Magyar Szabadalmi Hivatal 2006-ban a Kutató Diákok Országos Szövetségének fiatal tagjaival karöltve és közösen fejlesztve elindította a “Kreatív Fiatalok” tematikus honlapot, mely a fiatalokat kreativitásra bátorítja, valamint a szellemi alkotóképesség eredményeként létrejövő alkotások védelmét promótálja.

A játékban megismerhetjük Kreatív Károlyt, aki bizonyos történések hatására a ház padlásán érdekes „kincsekre” bukkan. A megtalált tárgyak mindegyikéhez egy rövid logikai feladvány megoldásával lehet hozzájutni. Mire a játékos megoldja a fejtörőket, és összerakja a tárgyakat, nem csak egy elfeledett találmányt fedez fel, de megismerkedik a szabadalmi oltalmi formákkal is. A játékot apróbb gegek és zene színesíti, mindezt a felhasználó ügyességére bízva, mivel ezeket épp úgy meg kell találni, mint a „kincseket”.

A játék megvalósítása együttműködésben történt: a játék oktató elemeit, illetve a könnyen érthető, de mégis pontos szakmai tartalmat a Magyar Szabadalmi Hivatal biztosította, a játékot pedig az Eduweb Multimédia Zrt. készítette.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLAT

info@eduweb.hu

Minden jog fenntartva! 2018. Eduweb Multimédia Zrt.