Matematikai tananyagok

Legyen szó az alapokról, vagy már komplexebb matematikai ismeretek elsajátításáról, az Eduweb által honosított külföldi jó gyakorlatok - tartalmak, játékok, modellező szoftverek - a matematika számos területén nyújtanak segítséget diáknak és tanárnak egyaránt.

E-Tananyag E-Tananyag
E-Tananyag E-Tananyag

Szerethető Matek


Elindulni a matematikában, megtenni az első lépéseket, felépíteni a számfogalmat, kialakítani a logikus gondolkodást, a legnehezebb, de a legszebb feladat is egyben a pedagógusoknak.

tananyag
E-Tananyag E-Tananyag

Yenka Matematika


A Yenka csomag Matematika modulja hatékony demonstrációs és modellező eszköz. Segítségével látványosan szemléltethetünk összefüggéseket egy virtuális világban. Eredeti módon kialakított felhasználói felületének köszönhetően könnyen használható az oktatásban, különösen interaktív táblákkal együtt, elsősorban a 14-18 éves korosztály számára.

tananyag

Szerethető Matek


Az 5-12 éves korosztály számára még az egész élet egy nagy játék, így igazán hatékonyan csak játszva lehet a fontos dolgokra megtanítani őket.

Erre a filozófiára épít a Szerethető matek játékos tanuló program. Gyűjteményes formában a gyerekek számára játékoknak tűnő színes, változatos feladatokból épül fel a program.

Funkciói között szerepel az új anyag megismertetése, majd egyre nehezedő feladatokon keresztül azok begyakoroltatása, s végül különböző játékos formában (két személyes, csoportos, kreatív) az ismeretek új környezetben történő alkalmazása.

Nyelvezete egyszerű, igyekszik az életkornak megfelelő matematikai szaknyelvre megtanítani.

Ábrái, grafikái, beépített animációi a matematika tanulása iránti érdeklődés felkeltését szolgálják. Kezelőfelülete felhasználóbarát, amely az ismeretszerzés során alkalmazott önállóság mértékének fokozásához vezethet. Az interaktív feladatok jelentős részében a tanulók maguk változtathatják meg a bemenő adatokat, paramétereket, így megélhetik az önálló irányítás élményét is.

A könnyebb választás érdekében témakörönkénti gyűjtésben is hozzáférhetünk a feladatokhoz:

 • számolás és helyi érték,
 • számok rendezése
 • összeadás és kivonás
 • szorzás és osztás
 • törtek
 • százalékok
 • algebra
 • alakzat
 • mérések
 • valószínűségszámítás

A felhasználóhoz az animációk által támogatott interaktivitás hozza közel a feladatokat, teszi játékossá azok megoldását. Mozoghatunk számegyenesen, forgathatunk óramutatót, geometriai alakzatokat, egyeneseket, dobálhatunk kockával, pénzzel, építhetünk útvonalat és síkidomokat. Visszajelzései egyértelműek, változatosak, előremutatók. 
A Szerethető matek jól használható tanórákon és otthoni gyakorlásra egyaránt, elérhető CD ROM-on és online verzióban is.

Részletes tematika letölthető itt!

Próbálja ki a tananyag egyes részeit! Megnézem!

Terméktámogatás

 

Emaliben szeretnék tájékoztatót kérni:

Érdeklődöm»

Megosztás E-mail

Yenka Matematika


A Yenka csomag Matematika moduljának egyszerűen használható modell alkotó eszközei a következő területeken alkalmazhatóak különösen hatékonyan:

 • 3D alakzatok – háromdimenziós alakzatok egyszerű vizsgálata kiteríthető hálókkal és mérhető tulajdonságokkal
 • Statisztika – statisztikai és valószínűségi kísérletek, többek között 3D játékokkal és figurák sorba rendezésével
 • Koordináták – a két- és háromdimenziós koordinátarendszer megismerése személyre szabható játékokkal

 

Emaliben szeretnék tájékoztatót kérni:

Érdeklődöm»

Megosztás E-mail

KapcsolatfelvételCaptcha

Küldés»

Térkép

© 2009 EDUWEB MULTIMÉDIA Zrt.
info@eduweb.hu

Minden jog fenntartva.
Felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám:
01-0200-04
Intézményakkreditációs lajstromszám:
AL-2646
Web: City Media Group